Nieuw huis

Over een paar dagen hebben we een afspraak bij de notaris in Kleve voor het tekenen van de koopakte van ons nieuwe huis. Het huis staat in de gemeente Kranenburg, bij Groesbeek net over de grens in Duitsland. De procedure voor het kopen van een huis loopt daar anders, dus dit betekent helaas nog niet dat we ook daadwerkelijk de eigenaars zijn van het huis. Eerst moeten er allerlei zaken door de notaris uitgezocht worden en geregistreerd; daarna kunnen we pas gaan betalen en wordt het huis ons economisch eigendom. En daarna worden wij pas als eigenaars van het perceel ingeschreven in het kadaster. Voordat we echt wat kunnen gaan doen zal er nog wel een week of 5 overheen gaan.

Het is best een heel avontuur, een huis kopen in Duitsland. Na enkele missers zijn we sinds een week of zes met dit huis bezig. Gelukkig ziet het ernaar uit dat alles dit keer wel gewoon kan doorgaan. Het huis is ruim 40 jaar oud, maar solide gebouwd. Anders dan veel Nederlandse huizen uit de jaren ‘60. Helaas is er wel veel aan “geprutst” door de laatste bewoners. Het zal een enorme klus zijn om het huis naar onze smaak op te knappen, maar het is een vrijstaand huis op 500 m² grond en dat vind je in Nederland niet zo makkelijk. De omgeving is prachtig en, voor zover we hebben kunnen beoordelen, staat het huis in een rustige buurt. Er zijn voldoende winkels in de buurt voor de dagelijkse benodigdheden en voor de overige zaken zijn Nijmegen en Kleve niet te ver weg.

Op dit moment wonen wij tijdelijk in de gemeente Lingerwaard in een vrijstaand huurhuis aan de rand van een dorp. Als ik aan de voorkant van het huis naar buiten kijk zie ik pony’s in de wei. Ook zitten er hazen. Het huis is enorm, veel te groot voor twee personen, maar het is wel een geweldige ervaring om een beetje “buiten” te wonen. Ons huis straks in Duitsland staat midden in een woonwijk, dus we genieten nu maar van het uitzicht zolang als het kan. Terwijl we hier wonen hebben we tijd om het huis in Duitsland op te knappen. Er moet nog een keuken in…

2 reacties

 1. Thea said,

  12 augustus 2009 bij 22:59

  Nou…..mag ik wel al feliciteren ? Of is dat nog te vroeg.
  Werk aan de winkel en niet zo’n beetje ook, zo te horen!
  Och ja, het hoeft natuurlijk niet allemaal op een dag te gebeuren, he!!

  Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!

  Groetjes Thea

  • plot101 said,

   13 augustus 2009 bij 9:17

   Misschien nog een beetje vroeg om te feliciteren. Ik verwacht geen problemen, maar in theorie kan er nog van alles misgaan.
   Ik zal zeker op mijn laten weten wanneer het allemaal definitief rond is 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: