Terug

Hè hè, stap één is achter de rug: ons huis is overgedragen, we hebben 8 dagen thuisloos gekampeerd en we zijn in ons tijdelijke nieuwe huis in de buurt van Nijmegen getrokken. De spullen zijn uit de opslag gearriveerd en de katten uit hun hotel gehaald.

We zijn druk bezig met het bewerkstelligen van stap twee: het kopen van een huis net over de grens in Duitsland.

Maar in elk geval hebben we weer een vaste stek en kan de rust op de thuisbasis terugkeren. Vanavond de eerste appelmoes gemaakt van appeltjes uit de tuin van ons tijdelijke huurhuis. Er staan diverse appelbomen in de tuin, waarvan er eentje al rijpe (nou ja) appels heeft die massaal van de boom vallen met de wind en de buien van de laatste dagen.

Appeltjes schillen heeft nou niet mijn hoogste prioriteit, maar het is bijna niet aan te zien dat de appeltjes meteen wegrotten nadat ze gevallen zijn. Je kunt ze helemaal niet bewaren en om zo te eten smaken ze niet.  Ze zijn geel, geen spoor van rode blos, een beetje zoals Golden Delicious. En het moet een extreem vroege soort zijn. Misschien Transparente Blanche/Yellow Transparent. De beschrijving en foto’s matchen heel aardig met wat wij hier hebben staan.

Het snoertje om de fotocamera aan de pc te verbinden zit nog ergens in een verhuisdoos, ben ik bang… zodra we het terugvinden voeg ik foto’s toe.

2 reacties

 1. Thea said,

  22 juli 2009 bij 22:29

  Welkom terug ! Leuk dat je er weer bent. Jammer van zo’n tuin, he!
  Misschien heeft er al langer niemand in het huis gewoont? En er zijn ook mensen die niks om een tuin geven, het allemaal maar veel te veel werk vinden.

  Ik ben benieuwd naar je foto’s.

  Groetjes Thea

  • plot101 said,

   23 juli 2009 bij 7:45

   Dank je. Ja, jammer dat de bomen niet beter onderhouden zijn. Er wonen hier steeds tijdelijk mensen, dus niemand gaat echt investeren in het huis of de tuin. Maar desalniettemin genieten wij van het fruit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: