Fruitleer

Wat te doen met een vroegtijdig afgevallen kweepeer? Hij lag al twee weken op de keukentafel, maar kweepeer is voor mij nog geen dagelijkse kost.

Na enig wikken, wegen en surfen op het internet besloot ik er fruitleer van te maken. Dat is een ingedroogd laagje fruipuree. Echt veel lekkerder dan het klinkt.

Dus, kweepeerpuree gemaakt met wat suiker en een restje appelmoes er bij. Alles op bakpapier gesmeerd en dat in de voedselsdroger (dehydrator, in goed Nederlands) In de heteluchtoven kan ook, als je die op 50 of 60 C kunt instellen.

Na een paar uur was het een, ietwat kleverige, leerachtige substantie geworden. ’t Smaakte niet slecht, moet ik zeggen. Voor herhaling vatbaar; leent zich voor experimenteren met andere soorten fruit.

Tegen het kleven heb ik er wat bloem op gestrooid, maar poedersuiker is daarvoor zeker een smakelijker alternatief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: