8-urige werkdag

Tjonge, ik ben uitgeteld! Vandaag een lange, maar gelukkig zeer succesvolle dag op de volkstuin achter de rug. Manlief heeft een heldendaadverricht. Het stuk achter de tunnelkas was er tamelijk beroerd aan toe. Een combinatie van woekerende braam, rabarber en oneindig veel onkruid was al ontmoedigend om naar te kijken. In de afgelopen weken zijn we voorzichtig begonnen met het aanpakken van deze puinhoop. In een eerder bericht maakte ik al melding van het verwijderen van de oude (doornige) braam en het planten en opbinden van een nieuwe (doornloze) braam.

De compacte klei is te zwaar voor mij om te bewerken (’t is net beton) , dus manlief heeft het stuk waar de oude braam stond geëgaliseerd en vervolgens hebben we uitgemeten waar het verhoogde bed moest komen. Daarna 5 kruiwagens zand gehaald en daarna dacht ik er pas aanom bovenstaande foto te nemen.

Vervolgens kwam er onkruiddoek op het zand en daarna de stoeptegels.

Het is geen kunstwerk en we hadden niet voldoende halve tegels om het plaveisel netjes telaten verspringen, maar ik ben er toch reuze blij mee. Vergeleken met hoe het een paar weken geleden was, is het een echte metamorfose!

Nu moeten alleen de andere composttonnen nog verplaatst worden; hopelijk lukt dat morgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: