Zacht bedje voor koolmees

great-tit.jpg

Toen enige tijd geleden de sering in onze tuin omgewaaid is, hebben we van de stammetjes een soort driepoot gemaakt van zo’n twee meter hoog. De poezen, wij hebben er vier, maken hier dagelijks gebruik van om in te klauteren en te klimmen. En om op het bovenste puntje te gaan zitten zodat ze over de schutting uit kunnen kijken. De schutting is namelijk afgezet met schrikdraad voor kleine huisdieren, zodat de katten de tuin niet uit kunnen. Dat is voor hun eigen veiligheid, maar ook om de diverse buren niet op te zadelen met kattenstront van vier katten.

thomas.jpgEen van onze poezen is een halflanghaar. Vorige winter hebben we gemerkt dat de mezen belangstelling hebben voor de lange haren die aan het hout blijven zitten. Dit verzamelen ze als nest materiaal. Sindsdien binden we regelmatig een pluk haar van onze Thomas aan het hout vast, zodat de mezen altijd terechtkunnen voor beddegoed.

greattit2.jpg

Vanochtend trof ik een koolmees aan op ons “kattentuinmeubel”, die druk bezig was om te sjorren aan het greattit3.jpgplukje haren van Thomas. Thomas zelf bekeek deze actie met belangstelling, onder het uiten van kwek kwek kwek geluidjes. Heel grappig, als een kat verbaal commentaar geeft bij het zien van een prooi die ze niet kunnen vangen. Meestal vogeltjes.

Zoals hier te zien kon ik vanochtend foto’s maken van zowel de koolmees als Thomas de geïnteresseerde toeschouwer .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: